Saturday, June 25, 2011

Kem Askar Batalion 18....

Setelah sekian lama menyepi alhamdulillah,akhirnya masih diberi peluang untuk kembali menulis..
Hehe..hari ini sepatutnya sekolah.
Tapi sebab saya demam,
So saya terpaksalah ambil cuti.
Maklumlah..
Baru pulang dari perkhemahan.
Erm..
Sebenarnya,teringin saya nak share something..
Satu pengalaman yang tak dapat dilupakan.
Hehe..
Plus kan ni baru pertama kali menyertai perkhemahan yang lasak macam ni.
Tiga hari lepas,saya berpeluang menyertai perkhemahan ala-ala kem tentera gitu.
Ops!!memang kem tentera pun..
Persatuan Pandu Puteri SHAMS mengadakan satu mukhayyam kat Kem Seri Pantai,Seberang Takir.
Bezz sangat.Mula-mula sampai kita orang dah pun diberi pengalaman untuk terjun dari satu bangunan yang berketinggian empat tngkat.
Wow!yang syoknya guna tali tau.
Betul-betul menguji keimananlah.
Dah la kena marah denagn pakcik-pak cik askar tu.
Sebab silap step turun.
Saya lagi teruk.
Kaki tak sampai nak cecah wall
Apa lagi buat gaya macam nak bunuh diri lah..
Sure,kena marah teruk dengan askar-askar tu.
Alhamdulillah panjang umur lagi....
Tapi kan pelik jugak kalau baca kes-kes bunuh diri.
diaorang memang betul-betul tak sayang nyawa lah..
Eii...saya nak kata,masa brada di atas sebelum buat terjunan abseiling tu,
Memang betul-betul fikiran kosong..
padanlah orang bunuh memang tak sedarkan diri..
Erm...bila masuk bab merentas halangan,
Satu hal pulak..
Saya yang sememangnya rendah ni,
tak sampai langsung nak buat monkey bar,lompat tembok tiga beradik,naik tangga piramid
sedih betul..
Tapi buat jew..
Sebab nak rasa pengalaman...
Penuh kesusahann.. Tapi seronok...
Syok abis....
Ada guling-guling atas tanah..
at the end,,,termuntah sebab tak larat sangat..
Hehe..jiwa tak kental..

Anyway..syok sebenarnya..
Tapi..tahun depan
tak nak masuk PLKN..
cOZ...
tahun depan banyak sangat nak lakukan tugas-tugas yang belum diselesaikan..
Harap-harapnya,,.menjadi..
K,see you all again..
Daa...

p/s : teringin jugak nak letak gambar, lain kali ye coz tak sempat lagi nak minta gambar dari cyberbriget SHAMS..

2 comments:

Che Nur Hasanah Che Hussian said...

wahhh, bestnyeeee pgi kem :) tringin jgk nk pgi :) heee. Ain demam ke skrg nie? Jge diri leklok eh ;)jgn lupe mkn ubat...

ain syahirah zulkifly said...

Alhamdulillah..sekarang dah baik..hehe..demam olokz2 jew..Che nur pun jaga diri tau..

Post a Comment