Monday, January 31, 2011

Lemah Semangat...

Dah lama dah saya tak menulis.
Yup..
Sebenarnya tak ada masa.(.hehe)..maklumlah,duk kat asrama.Jadi bila time balik je boleh bukak blog.Tu pun kalau hari minggu,tak sempat jugak...

Alhamdulillah,sekarang cuti Tahun Baru Cina.Selamat menyambut tahun baru buat jiran saya di Kuala Berang ni...Kebetulan,SHAMS cuti awal...sempat lah balik kat umah lama-lama sikit...

Penat memang tak terkata sejak dua minggu ni,,maklumlah..hari merentas desa.Wah..memang semangat pelajar SHAMS tak pernah berubah sertiap kali kejohanan ini dijalankan..Teruja juga tengok semua pelajar bersemangat...Dan yang paling best nya...rumah biru sekali lagi jadi JUARA..Alhamdulillah.....

Ermmm..Sebenarnya hari ini saya nak share something...Kalau boleh nak minta jugak pandangan dari my followers..Kalau ukhti solihah ada terbaca,mohon berilah pandangan...

Sejak akhir-akhir ini,saya tak tahu kenapa lemah semangat.Rasa tak bermaya..tak selesa..bagai ada sesuatu yang menghalang untuk saya rasa lebih bertenaga..Astagfirullah....

Khabar yang paling buruk,sekarang saya dalam proses resign pengawas..Entah kenapa?Saya sendiri tak tahu puncanya.Hati kuat mengatakan supaya saya resign,tapi kapten tak lepaskan saya.Maklumlah,PA sekarang dah semakin berkurang.Bukannya tak sedih nak tinggalkan medan pengawas ini,tapi........

Sudah la semangat hilang,hati pula bertambah sakit.Baru-baru ini,hati ini belajar membenci pemimpin tanpa alasan yang tersendiri.Sakit sangat..tak tahu kenapa.Perit..tak tahu nak buat macam mana...

Saya dah berusaha tak nak benci sesiapa.Kerana mereka saudara saya.Namun ini tetap berlaku.Solution yang pernah saya buat pun,,macam tak berapa nak menjadi.Adakah kerana ibadah saya yang kurang tau jati diri tak mantap..

solution yang pernah saya buat..
baca Al-Quran...
muhasabah...
tanya pendapat asdiqa...
berlagak ceria...
solat sunat..

Semua itu berkesan..tapi untuk jangka masa pendek..selepas itu semangat hilang....Kebencian kian meresapi jiwa....

"YA TUHAN,bantulah hambaMu yang hina ini.Sesungguhnya,aku tidak ingin membenci insan-insan di sisiku.......Kuatkan semangatku..Sungguh,aku benar-benar buntu..."

Buat para pembaca,,minta diberi pandangan kalau lah kalian ada terjumpa solution untuk diri ini..Saya sakit..Dan saya tak nak sakit bertambah parah..Bantulah saya andai kalian benar sahabat saya...

1 comments:

Haura Maqsuurah said...

salam ain..semoga ain n kwn2 sihat dlm rahmat Allah. Ain byk2 sabar, ingat Allah.. Dlm hidup ni, ada masa kita rase down ade masa rase smgt..jadi,paling penting, jgn terlalu ikut perasaan. Semua org pernh wat silap kn? Apa-apa hal, kita minta bantuan dr Allah sungguh2. InshaAllah you'll fnd the way! Sal letak jwtn tu, Ain fikir baik2 n wat kputusan bebaik.. mybe pmimpin2 yg ain mksudkn tu xsedar yg die wat tu silap ke. Ain boleh try tegur..xpun mnta tlg org yg boleh dprcyai tegurkn. Jangan benci org yg kite rase benci tu tp benci prkra buruk yg buat kite rase benci tu. Kite boleh jdkn pgjrn supaya kite xwat perkara buruk tu.. InshaAllah. apepun, kite same2 cuba buang prsaan benci pd org walau jahat mana pun dia sbbnya xsempurna iman kita slagi kite xsayang saudara2 Islam kita lebih dr kita syg diri sndri. Lapangkan dada..maafkan kesilapan mereka. Moga2 Allah ampunkan dosa kita dan mereka. Ni je yg k.slhah mampu pesan..maaf byk2 ye. K, sayang ain n kawan2.. Barakallahu lakum! (^_^)

Post a Comment